Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DIN DÂMBOVIȚA

11 noiembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat ieri trei cetățeni din Republica Moldova, care se aflau în situații ilegale. Aceștia au fost îndrumați către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse poliţiştii au depistat pe raza localității Răcari o femeie de 38 de ani împreună cu cei doi copii ai săi, din Republica Moldova, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit faptul că aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Având în vedere că persoanele în cauză sunt membri de familie ai unui cetățean român, iar în astfel de situații este interzisă măsura returnării, au fost îndrumate către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut