Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂTENI CHINEZI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

6 iunie 2023

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița au depistat doi bărbați de cetățenie chineză, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceaștia au fost sancționați contravențional și obligați, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 1 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, doi bărbați de 27, respectiv 47 de ani, din Republica China, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza unor vize de ședere acordate în scop de muncă și afaceri, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt  obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile.

De asemenea, aceștia au fost sancţionați contravențional cu amenzi în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut