Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI CHINEZI, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

14 martie 2019

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat cu ședere ilegală doi bărbați, din China, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceștia au fost sancţionați contravenţional cu amendă şi obligați, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la data de 14 martie a.c., o acţiune în cooperare cu I.J.J. Argeș, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistați, cu ședere ilegală, 2 cetățeni din China, în vârstă de 30 respectiv 33 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceștia au intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere în scop de afaceri,  însă la expirarea valabilităţii acestora nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriului României, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile şi, totodată, au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare totală de 1 400 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon 0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut