Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI CHINEZI, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

4 octombrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat doi cetăţeni din China, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceștia au fost sancţionați contravenţional şi obligați, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la data de 03 octombrie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiști au depistat 2 bărbați, în vârstă de 32 respectiv 33 ani, din China, cu şedere ilegală. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceștia au intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere, însă la expirarea valabilităţii acestora nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriului României, prin care sunt obligați să părăsească ţara în 15 zile şi, totodată,  au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

11 STRĂINI CARE AU FOST DEPISTAȚI ÎN TENTATIVĂ DE TRECERE FRAUDULOASĂ A FRONTIEREI DE STAT, AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD

Sari la conținut