Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI CHINEZI, DEPISTAȚI CU MUNCĂ ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

20 septembrie 2018

 Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat doi cetăţeni din China, care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Aceștia au fost obligați prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile,iar angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30 000 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la data de 18 iulie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat bărbați, în vârstă de 33 și 38 de ani, din China, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă și fără a avea încheiate contracte de muncă în formă scrisă conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României și Legea 53/2003  (Codul muncii).  De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că străinii se aflau legal în țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriului României, prin care sunt obligați să părăsească ţara în 15 zile şi, totodată, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut