Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEANI DIN SRI LANKA DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL BRAȘOV

22 ianuarie 2020

 Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat doi străini, un bărbat și o femeie, de 32, respectiv 48 de ani, ambii din Sri Lanka, care desfășurau activități lucrative fără forme legale în municipiul  Brașov. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, femeii fiindu-i aplicată și interdicție de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări Brașov au efectuat o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel,în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, două persoane, un bărbat și o femeie, din Sri Lanka, în vârstă de 32, respectiv 48 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, la o societate comercială din municipiul Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportelor și a unor vize de lungă ședere în scopul angajării în muncă, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, fiind obligați să părăsească România în termen de 15 zile. Întrucât femeia se afla în ședere ilegală la momentul despitării, pe numele acesteia se va institui măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut