Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN TURC, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

24 februarie 2020

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat un cetățean din Turcia, membru de familie al unui cetățean român, care desfășura activități lucrative fără forme legale la un restaurant. Acesta a fost consiliat cu privire la modalitatea în care poate desfășura acivități lucrative în România, iar angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea cetățenilor străini.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au desfășurat, la data de 21 februarie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Turcia, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă și fără a avea încheiat contract de muncă în formă scrisă conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României și Legea 53/2003  (Codul muncii).

De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că străinul a intrat legal în țara noastră, și se află în procedura de obținere a unui drept de ședere pe teritoriul României, în calitate de membru familie cetățean român, în speță fiind interzisă îndepărtarea.

Totodată, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut