Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN TURC, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL BRĂILA

22 martie 2019

  Un tânăr de 28 de ani, din Turcia, a fost depistat cu şedere ilegală de poliţiştii de imigrări din Brăila. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 700 de lei, şi obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 21 martie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a  fost depistat cu şedere ilegală un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din Turcia, care la expirarea dreptului de şedere conferit de viza de scurtă ședere, în scop de vizită, nu a părăsit teritoriul naţional.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele tânărului o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat  contravenţional cu amendă, în valoare de 700 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                     

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut