Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN TURC, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN BRAȘOV

14 mai 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat un bărbat, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, totodată, pe numele acestuia fiind emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului  Brașov au efectuat, la data de 13 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, un cetățean turc, în vârstă de 28  de ani, cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a vizei de lungă ședere în scop de angajare, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului străin o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile.Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut