Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN STRĂIN, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL ARAD

9 iulie 2020

Polițiștii de imigrări din Arad, au depistat un bărbat, în vârstă de 23 de ani, cetățean kosovar, care desfășura activități lucrative fără forme legale în municipiul  Arad. Pe numele acestuia a fost emisă comunicare de părăsire a teritoriului României, în termen de trei zile.  De asemenea, atât cetățeanul străin, cât și angajatorul au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, respectiv 20.000 lei.

La data de 8 iulie a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări Arad au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență, la o societate comercială, având ca obiect de activitate produse de panificație.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat un barbat, în vârstă de 23 de ani, cetățean kosovar, care desfășura activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că străinul a intrat  legal în România,  însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă. Pe numele acestuia, angajatorul nu a solicitat aviz de angajare și nu a încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Împotriva cetățenului străin a fost emisă comunicare de părăsirea teritoriului României, în termen de trei zile, fiind  sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, în conformitate cu  OUG. 194/2002 privind regimul străinilor in România republicată, cu modificările si completările ulterioare.     

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

În continuare contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări al județului Arad, din strada Ioan Calvin, nr. 17-19, la numărul de telefon 0257/206995 sau vizitând site-ul public la adresa http..//igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARAD

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut