Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN TIMIȘOARA

2 august 2023

Poliţiştii de imigrări din Timișoara au depistat un cetăţean străin, din Iran, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere temporară. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile, fiindu-i aplicată şi interdicţia de a mai intra pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 1 an. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiș au efectuat, astăzi, un control cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un cetăţean din Iran, cu vârsta de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal pe teritoriul României, însă la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit ţara noastră.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile, fiind sancţionat şi cu amendă contravenşională în valoare de 1200 lei.

La ieșirea din țară va fi instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 1 an, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut