Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL CLUJ

9 iulie 2020

 Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a  fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1200 lei, și îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere, întrucât are calitatea de membru de familie a unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au desfăşurat, la data data 08 iulie a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţii întreprinse a fost depistat cu ședere ilegală, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia.În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere în scop de vizită, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre și nici nu a efectuat demersuri de prelungire a dreptului de ședere în calitate de membru de familie a unui cetățean român.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări l-au îndrumat să se prezinte la sediul structurii cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,  cu completările şi modificările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţiipentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL  PENTRU  IMIGRĂRI  AL  JUDEŢULUI  CLUJ

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut