Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN STRĂIN DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL CARAȘ – SEVERIN

5 noiembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Caraş-Severin, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat, cu ședere ilegală, un bărbat de 54 de ani, de naționalitate turcă. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1200 de lei și obligat să părăsească teritoriul României în trei zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, au desfășurat, la data de 03 noiembrie a.c., în cooperare cu structurile de ordine publică, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, a fost depistat, cu ședere ilegală, un cetățean străin, în vârsta de 56 ani, de naționalitate turcă, beneficiar al protecției internaționale într-un stat membru UE.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a intrat legal în România, în baza pașaportului și a documentului de refugiat, iar la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele străinului o comunicare de părăsire a teritoriului României, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 3 zile Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1200 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut