Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN STRĂIN, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN GALAȚI

16 septembrie 2020

Poliţiştii de imigrări din Galați, în cooperare, au depistat un bărbat de 35 de ani, din Siria, care nu a părăsit țara noastră la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României, prin care este obligat să părăsească țara în cel mult 3 zile și a fost sancționat contravențional cu avertisment.  

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galați în cooperare cu lucrătorii Secției 5 Rurală Rădești au desfășurat, în după-amiaza zilei de 15 septembrie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat, cu ședere ilegală, un cetățean străin, de 35 de ani, din Siria.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a intrat legal în România, în baza unui drept de ședere obținut într-un stat din Uniunea Europeană, însă, la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării, totalizând peste 300 de zile de ședere nereglementată.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o comunicare  prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de cel mult 3 zile. Totodată, cetățeanul străin a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform prevederilor OUG 194/20002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la numărul de telefon 0236497292 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI GALAȚI

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut