Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRAŞOV

5 noiembrie 2020

Poliţiştii de imigrări din Braşov, în cooperare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au depistat un cetăţean tunisian care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere temporară. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a României, în cel mult 3 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov au efectuat, la data de 04 noiembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov pe linia  prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, pe raza municipiului Braşov, un cetățean tunisian în vârstă de 55 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal, pe teritoriul  României, în baza paşaportului şi a permisului de ședere temporară în scop de muncă, emis de un stat membru UE, însă la expirarea perioadei legale de şedere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetățeanului tunisian o comunicare prin care este obligat să părăsească România în cel mult 3 zile și l-au sancţionat contravenţional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG 194/2001 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL DE IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut