Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BISTRIŢA – NĂSĂUD

30 august 2019

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud, în cooperare, au depistat un bărbat de 34 de ani, din Albania, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere, în calitate de membru de familie al cetățeanului român.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 30 august a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, a fost depistat cu şedere ilegală, un bărbat de 34 de ani, din Albania, care a intrat în România, în cursul anului 2019,  în baza convenţiilor internaţionale, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinul este membru de familie a unui cetățean român, fapt pentru care a fost îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru depunerea actelor necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregire a familiei.

Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut