Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BISTRIŢA NĂSĂUD

2 martie 2018

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat un cetăţean străin din Gautemala care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 2 martie a.c.,  o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa –Năsăud, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 27 de ani din  Guatemala, care a intrat pe teritoriul României în baza convenţiilor internaţionale, însă, la expirarea dreptului de şedere, acesta nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut