Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN STRĂIN DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BISTRIŢA NĂSĂUD

30 octombrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat de 59 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi, întrucât a solicitat o formă de protecţie internaţională în ţara noastră a fost condus la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Şomcuta Mare, unde va parcurge procedura de azil.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 29 octombrie a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa –Năsăud, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat, cu şedere ilegală un bărbat de 59 de ani,  din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că străinul a intrat legal în ţară, însă la expirarea dreptului de şedere  nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei,  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Întrucât în timpul verificărilor, cetăţeanul străin a solicitat o formă de protecţie internaţională în România a fost condus la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Şomcuta Mare, unde va parcurge procedura de azil.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut