Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN NIGERIAN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN COVASNA

18 iunie 2018

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un cetățean nigerian care nu mai avea drept de ședere în țara noastră. Acesta a fost luat în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 1 an de zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Covasna, au organizat, la data de 17 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, a fost depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 24 ani, din Nigeria.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că pe numele străinului era emisă o dispoziție de depistare, întrucât nu a respectat obligația, dispusă prin decizie de returnare, de a părăsi teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, s-a dispus măsura luării în custodie publică și introducerea străinului în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică – Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul României. 

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele străinului va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 1 an de zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Covasna continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din strada Korosi Cs. Sandor nr. 16, Municipiul Sfântu – Gheorghe, la numărul de telefon 0267307475 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut