Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN NEPALEZ, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

2 septembrie 2019

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat un bărbat din Nepal, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la sfârsitul săptămânii trecute, o acţiune, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, cu şedere ilegală, un cetățean din Nepal, în vârstă de 37 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România în baza unei vize de lungă ședere în scop de muncă, nu a solicitat formațiunii teritoriale pentru imigrări prelungirea dreptului de ședere și nu a părăsit teritoriul ţării noastre în termenul de valabilitate al vizei de 90 zile.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligat să părăsească ţara în 15 zile, și aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 1 000 lei. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de interzicere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut