Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN EGIPTEAN, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

3 septembrie 2020

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat un cetățean din Egipt, membru de familie al unui cetățean român, care desfășura activități lucrative fără forme legale la un restaurant. Acesta a fost consiliat cu privire la modalitatea în care poate desfășura activități lucrative în România, iar angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea cetățenilor străini.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au desfășurat, la data de 02 septembrie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Egipt, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a avea încheiat contract de muncă în formă scrisă, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României și Legea 53/2003  (Codul muncii).

De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că străinul este legal în țara noastră, și a obținut un drept de ședere pe teritoriul României în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cetățeanul străin a  fost consiliat cu privire la modalitatea în care poate desfășura legal activități lucrative în țara noastră.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut