Ministerul Afacerilor Interne
Print

CETĂȚEAN DIN TURCIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEȘ

6 septembrie 2022

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Argeş au depistat astăzi, cu ședere ilegală, în municipiul Pitești, un cetățean din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre.

La data de 6 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Argeş au continuat acțiunile pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, context în care au depistat, în municipiul Pitești, un tânăr, de 22 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că acesta a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Pe numele tânărului a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de 15 zile.

De asemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 700 lei în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

Sari la conținut