Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN DIN TADJIKISTAN DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BISTRIŢA NĂSĂUD

18 octombrie 2023

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 41 de ani, cu şedere ilegală pe teritoriul României şi desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 17 octombrie a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa – Năsăud şi Inspectoratulu Judeţean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud,  pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală şi desfăşurând activităţi lucrative fără aviz de muncă la o societate comercială din judeţul Bistriţa-Năsăud, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Tadjikistan.  

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile,  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile legale. Reprezentanții firmei au fost invitaţi, la o dată ulterioară, în vederea luării măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut