Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN DIN REPUBLICA TADJIKISTAN DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN NEAMȚ

16 noiembrie 2022

Un bărbat din Republica Tadjikistan, care se afla în situații ilegale a fost depistat de polițiștii de imigrări din Neamț. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrări în România, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Neamț au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, a fost depistat în situații ilegale un bărbat, de 38 de ani, din Tadjikistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut