Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN DIN REPUBLICA SERBIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL MEHEDINŢI

19 noiembrie 2019

Poliţiştii de imigrări din Mehedinţi au depistat un bărbat de 54 de ani, din Republica Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar pe numele lui a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile și măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi desfăşoară în permanenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la data de 15 noiembrie a.c., în municipiului Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat de 54 de ani, din Republica Serbia.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Serbia, însă la expirarea perioadei legale de şedere nu a părăsit teritoriul ţării.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis, pe numele străinului, o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 de zile. La ieșirea din țară pe numele acestuia v-a fi instituită măsura interdicției de intrare în România pentru  o perioadă de 3 luni. Totodată, străinul  a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut