Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN DIN REPUBLICA SERBIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL MEHEDINŢI

18 octombrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Mehedinţi au depistat un bărbat de 52 de ani, din Republica Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar pe numele lui a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi desfăşoară în permanenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la data de 16 octombrie a.c., pe raza comunei Hinova, poliţiştii de imigrări au depistat  un bărbat de 52 de ani, din Republica Serbia, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Serbia, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis, pe numele străinului, o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 de zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut