Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢEAN DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTAT MUNCIND ILEGAL ÎN BISTRIŢA NĂSĂUD

20 noiembrie 2019

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat din Moldova, în vârsta de 34 de ani, care desfăşura activităţi lucrative, fără forme legale, la o societate comercială din Bistriţa. Pe numele acestuia a fost emisă  o decizie de returnare de pe teritoriul României şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 19 noiembrie  a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa – Năsăud, pe linia combaterii şederii ilegale şi a şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, muncind fără forme legale, un bărbat din  Moldova, în vârstă de 34 de ani. Cetăţeanul străin a intrat legal în România în baza unui permis de mic trafic, însă, nu a respectat scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra pe teritoriul României, încălcând prevederile O. G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi a prevederilor art. 16^1 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare de pe teritoriul României, valabilă 15 zile  şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei pentru încălcarea regimului permisului de mic trafic.

Totodată, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, vor fi dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut