Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VRANCEA

23 octombrie 2023

Polițiștii de imigrări din Vrancea au desfășurat, în perioada 16-20 octombrie a.c., mai multe acțiuni pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităților desfășurate a fost depistat un cetățean moldovean de 19 ani, care se afla în ședere ilegală. La ieșirea din țară, pe numele acestuia va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea au  depistat un adolescent de 19 ani, din Republica Moldova aflat în ședere ilegală pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

De asemnea, la ieșirea din țară, pe numele persoanei în cauză a fost dispusă măsura intrezicerii intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu prevederile  O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut