Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN BRAȘOV

18 iulie 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat un bărbat de 51 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare să părăsească țara în termen de 15 zile.

La data de 18 iulie a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări Brașov au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală, un bărbat cu vârsta de 51 de ani, din Republica Moldova, pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului moldovean o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile.Totodată, străinul a fost sancționat contravențională cu amendă în valoare de 400 de lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut