Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN CHINEZ, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL HUNEDOARA

13 martie 2019

Polițiștii de imigrări hunedoreni au depistat, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, un bărbat din China, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare, la o societate comercială din județul Hunedoara. Pe numele lui a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Hunedoara, au efectuat, la data de de 12 martie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul pe raza județului Hunedoara, a fost depistat un cetățean  chinez, în vârstă de 35 de ani, care desfășura activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul nu aveau drept de muncă la societatea comecială controlată, respectiv nu deținea aviz de muncă.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului chinez o decizie de returnare prin care acesta este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei,  pentru angajarea unui cetățean străin fără aviz de angajare în conformitate cu  prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, din Mun. Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, la numărul de telefon 0254.206722 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

  BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI HUNEDOARA

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut