Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN CHINEZ, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN ARGEŞ

15 iulie 2019

Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat un cetățean din China, care desfășura activități lucrative fără forme legale. Acesta a fost obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 30 zile, iar angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au desfășurat, la data de 11 iulie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din China, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă și fără a avea încheiat contract de muncă în formă scrisă conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României și Legea 53/2003  (Codul muncii).

De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că străinul a intrat legal în țara noastră, în baza unei vize de lungă ședere, în scop de muncă, pentru a desfășura activități lucrative la un alt angajator.

Întrucât, cetățeanul străin nu a respectat scopul declarat, iar noul angajator nu a solicitat un aviz de muncă, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere al cetățeanului chinez, și au emis pe numele său decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligat să părăsească ţara în 30 zile .

Totodată, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10 000 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon :0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut