Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN CHINEZ, DEPISTAT DESFAȘURÂND ACTIVITAȚI LUCRATIVE FĂRĂ FORME LEGALE, PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

21 octombrie 2018

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un cetățean chinez care desfășura activități lucrative fără forme legale. Acesta a fost obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României, iar reprezentanții firmei au fost sancționați cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, au desfăşurat, la data de 20 septembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat, în vârsta de 29 de ani, din China, care desfășura activități lucrative fără a deține aviz de muncă sau detașare, la o societate comercială cu obiect de activitate fabricarea echipamentelor de ventilație și frigorifice exclusiv a echipamentelor de uz casnic.  

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetățeanul străin a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere în scop de afaceri, însă, întrucât nu mai respecta scopul declarat, polițiștii au dispus revocarea vizei.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele său decizie de returnare prin care s-a stabilit obligația să părăsească țara noastră în 15 zile, iar la ieșire va fi institutită măsura de interdicție a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Reprezentanții societății comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut