Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN CHINEZ, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

30 octombrie 2018

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat   un bărbat de 33 de ani, din China, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, au desfăşurat, la data de 29 octombrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din China.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a  intrat în țară în baza unui  vize de scurtă ședere,  însă,  la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de la imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut