Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN AMERICAN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEȘ

10 august 2022

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş au depistat, cu ședere ilegală, un cetățean american, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermiterea intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş au desfăşurat, la data de 9 august a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Statele Unite ale Americii, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România, în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermiterea intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

***

Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuții în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranță publică în rândul comunităţii noastre.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut