Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CĂSĂTORIE DE CONVENIENŢĂ, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTII DE IMIGRĂRI DIN HUNEDOARA

12 decembrie 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară în România unui cetăţean peruan, ca urmare a constatării existenţei unei căsătorii de convenienţă încheiate cu un cetăţean român.

O femeie de 20 de ani, din Hunedoara,  a cunoscut în luna aprilie a.c., în timp ce se afla în Germania, un cetățean peruan în vârstă de 33 de ani,  căsătorindu-se la scurt timp cu acesta.

În septembrie 2019, cei doi soţi s-au prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara şi au depus documentele necesare prelungirii dreptului de şedere temporară pentru cetăţeanul peruan în scop de reîntregirea familiei.

Conform procedurilor, poliţiştii de imigrări  au început verificările în cazul celor doi soţi, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora şi alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale.

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit la clarificarea situaţiei reale a cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoaşterea partenerului de viaţă, precum şi viaţa în comun a celor doi. Toate acestea au dus la concluzia că străinul a încheiat casătoria de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul.

Urmare a celor constatate poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul ţării noastre. Străinul a părăsit teritoriul țării noastre în următoarea zi, după susținerea interviului.

Conform O.U.G  nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanţa vieţii de familie, cât şi respectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL   PENTRU   IMIGRĂRI  AL JUDEȚULUI  HUNEDOARA

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut