Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CĂSĂTORIE DE CONVENIENŢĂ, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTII DE IMIGRĂRI DIN CARAȘ – SEVERIN

13 iunie 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Caraș – Severin au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară în România unui cetăţean albanez, ca urmare a constatării existenţei unei căsătorii de convenienţă încheiate cu un cetăţean român și au dispus returnarea de pe teritoriul României.

O femeie de 28 de ani, din Moldova Nouă,  a cunoscut un cetățean albanez în vârstă de 25 de ani, căsătorindu-se cu acesta, în cursul anului 2018, în Albania. După căsătorie străinul și-a schimbat numele de familie, după cel al soției.  În luna februarie 2019, bărbatul  a intrat  în România, în baza Regulamentului (UE) 2018/1806, fără a fi obligat să obțină viza de intrare pentru o durată a șederii de 90 de zile.

Ulterior, cei doi soţi s-au prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Caraș – Severin şi au depus documentele necesare prelungirii dreptului de şedere temporară pentru cetăţeanul albanez în scop de reîntregirea familiei.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale a căsătoriei. 

De asemenea, în timpul interviului aceștia au fost inconsecvenţi în declaraţiile cu privire la circumstanţele în care s-au cunoscut, timpul petrecut împreună şi a altor informaţii relevante pentru demostrarea mariajului, concluzia polițiștilor fiind aceea că străinul a încheiat căsătoria în scopul schimbării numelui, obţinerii unui drept şi a unui permis de şedere pe teritoriul României, pentru ca ulterior să se poată stabilii într-o țară UE, întrucât are interdicție de a intra pe teritoriul spatiului Schengen pentru comiterea unor fapte de natură penală.

Ca urmare a celor constatate, cetăţeanului albanez i-a fost refuzată cererea de  prelungire a dreptului de şedere temporară în România, pe numele acestuia fiind emisă o decizie de returnare cu obligația de a părăsi țara noastră în cel mult 30 de zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Caraș-Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut