Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CĂSĂTORIE DE CONVENIENŢĂ, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTII DE IMIGRĂRI DIN BRĂILA

16 mai 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară în România unui cetăţean egiptean, ca urmare a constatării existenţei unei căsătorii de convenienţă încheiate cu un cetăţean român. Pe numele străinului a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 30 de zile.

O femeie de 43 de ani, din Brăila, a cunoscut un cetățean egiptean, în vârstă de 37 de ani, căsătorindu-se la scurt timp cu acesta, în Turcia. Ulterior,  bărbatul  a efectuat  demersuri pentru obţinerea unei vize de intrare în România, în scop de reîntregirea familiei.

În martie 2019, cei doi soţi s-au prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila şi au depus documentele necesare prelungirii dreptului de şedere temporară pentru cetăţeanul egiptean.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale. 

În urma verificărilor a reieșit faptul că femeia și-a procurat anterior plecării din România toate documentele necesare încheierii căsătoriei în Turcia, deşi nu îl cunoştea pe viitorul soţ.

De asemenea, în timpul interviului cei doi soţi au fost inconsecvenţi în declaraţiile lor cu privire la circumstanţele în care s-au cunoscut, timpul petrecut împreună şi a altor informaţii relevante despre aceştia, concluzia fiind aceea că străinul a încheiat căsătoria în scopul obţinerii unui permis de şedere pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, cetăţeanului egiptean i-a fost refuzată prelungirea dreptului de şedere temporară în România, pe numele acestuia fiind emisă o decizie de returnare cu obligația de a părăsi teritoriul României în 30 de zile.

În vederea preîntâmpinării unor astfel de situaţii, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanţa vieţii de familie, cât şi respectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, solicitând cetăţenilor străini să manifeste interes în ceea ce priveşte reglementarea şederii pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                                                                                            

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut