Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CAMPANIE DE INFORMARE A STRĂINILOR AFLAȚI LA STUDII PE TERITORIUL ROMÂNIEI

12 octombrie 2023

Polițiști de imigrări, împreună cu reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, vor desfășura în perioada 16-20 octombrie a.c., la nivel național, o campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României, cu privire la condițiile în care pot fi prestate activitățile lucrative pe teritoriul național, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajați.

Campania se va desfășura în cadrul universităților și are ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest segment, dar și conștientizarea riscurilor la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale.

***

Cadrul  normativ şi condiţiile în care cetățenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

În prezent, pe teritoriul României se află 17.615 studenți cetățeni străini, cei mai mulți din Moldova, Maroc și Israel.

Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din București, Iași, Cluj  și Timiș.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut