Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CAMPANIE DE INFORMARE A ANGAJATORILOR, DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CLUJ

27 martie 2023

Vineri, 31 martie a.c., începând cu ora 11:00, polițiștii de imigrări din Cluj vor desfășura o serie de activități în cadrul campaniei de informare a angajatorilor cu privire la condițiile în care pot angaja/detașa cetățeni străini pe teritoriul României.

Campania are ca scop prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor și conștientizarea riscurilor la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, vor desfăşura, la data de 31 martie, începând cu ora 11:00, o sesiune de informare a angajatorilor care au angajaţi cetățeni străini sau care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum și drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Scopul acestui demers este de a crește gradul de informare și conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detașarea unui cetățean străin în România.

De asemenea, se urmărește prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

Activitatea va avea loc la Sala de Conferințe-Hotel Colina al Ministerului Afacerilor Interne, de pe strada Bucium FN, din municipiul Cluj-Napoca.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut