Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BUCURIA BRADULUI DE CRĂCIUN ÎMPĂRTĂȘITĂ REFUGIAȚILOR DIN MARAMUREȘ

19 decembrie 2019

            Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Maramureș împreună cu reprezentanții organizațiilor neguvermanetale, care desfășoară proiecte în cadrul centrului,  și cu sprijinul elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, au organizat o serie de activități de acomodare culturală pentru persoanele cazate, în scopul familiarizării acestora cu tradițiile românești în preajma sărbătorilor de iarnă.

Joi 19 decembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, în incinta Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Maramureș, au avut loc o serie de manifestări cultural-artistice, dedicate sărbătorilor de iarnă, organizate în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare  și în colaborare cu reprezentanții ONG-urilor care desfășoară proiecte în cadrul centrului, respectiv ICAR, Organizația „Salvați Copiii”, AIDRom, ASSOC, JRS și Fundația de Voluntari Somaschi.

Evenimentul s-a desfășurat în fața persoanelor cazate în centru, atât solicitanți de azil cât și beneficiari ai unei forme de protecție, debutând prin împodobirea bradului de Crăciun de către străini împreună cu elevii  liceului „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, în timp ce grupurile de colindători au oferit celor prezenţi un concert de colinde.

Special pentru refugiați, elevii liceului au interpretat sceneta „Sfântă-i sara de Crăciun!”,  în care au prezentat frumoasele tradiții și obiceiuri de Crăciun, ale satului românesc.

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, colindele, portul popular, limbajul „ornat” cu regionalisme, au adus mai aproape de cei prezenți farmecul sărbătorii, ajutându-i pe străinii cazați în centru, să înțeleagă mai bine valorile culturii românești.

De la activitatea nu a lipsit nici „Moșul”, care a recompensat toți copiii cu  fructe și dulciuri, iar pe adulții cu pachete alimentare necesare familiilor lor.

CENTRUL REGIONAL DE PROCEDURI ȘI CAZARE A SOLICTANȚILOR DE AZIL MARAMUREȘ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut