Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAȚI DIN SRI LANKA, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN  JUDEȚUL COVASNA

26 aprilie 2023

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat doi bărbați din Sri Lanka care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Covasna au organizat, la data de 26 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii au depistat doi bărbați de 25, respectiv 31 de ani, ambii din Sri Lanka.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere stabilită prin vizele de intrare nu au părăsit țara și nici nu au întreprins demersuri în vederea prelungirii dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele persoanelor în cauză, decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

De asemenea, față de aceștia, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.  

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut