Ministerul Afacerilor Interne
Print

BĂRBAȚI DIN REPUBLICA PAKISTAN DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

18 iulie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma unui control întreprins săptămâna trecută pentru combaterea șederii și muncii ilegale a străinilor, au depistat cinci bărbați din Republica Pakistan, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acestora le-au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, un control pe linia combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cinci bărbați din Republica Pakistan, cu vârste cuprinse între 27 și 35 de ani, pe raza județului Dâmbovița, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, nu au părăsit teritoriul țării noastre, cumulând fiecare între 19 şi 29 de zile, de ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, fiind concomitent sancționați contravențional, cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Sari la conținut