Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAȚI DIN REPUBLICA FEDERALĂ DEMOCRATICĂ NEPAL DEPISTAȚI LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE ÎN DÂMBOVIȚA

7 iulie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma unui control întreprins în această săptămână pentru combaterea șederii și muncii ilegale a străinilor, au depistat trei bărbați din Republica Federală Democratică Nepal, care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Acestora le-au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. Totodată, în cauză continuă verificările față de societatea comercială angajatoare, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au efectuat, ieri, 06 iulie a.c., un control pe linia combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat trei bărbați din Republica Federală Democratică Nepal, cu vârste cuprinse între 37 și 48 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la punctul de lucru al unei societăți comerciale de pe raza orașului Pucioasa din județul Dâmbovița, și care, totodată, nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, nu au părăsit teritoriul țării noastre, cumulând fiecare 30 zile de ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, fiind concomitent sancționați contravențional, cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, în cauză continuă verificările față de societatea comercială angajatoare, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut