Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAȚI DIN NEPAL, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DIN DÂMBOVIŢA

31 octombrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat patru bărbați din Nepal, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional, pe numele lor fiind emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 29 octombrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, din Nepal, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceștia au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele bărbaților decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

Totodată, aceștia au fost sancţionati contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale,  continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut