Polițiștii de imigrări din Olt, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat de 32 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt, au desfășurat, la data de 9 septembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii întreprinse, polițiștii au depistat cu ședere ilegală, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize în scop de afaceri, însă la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului turc o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

De asemenea, invităm cetățenii străini și europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară în România, precum și posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de ședere temporară sau de înregistrare a rezidenței în România, utilizând aplicația  www.portaligi.mai.gov.ro .

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI OLT