Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN TURCIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

23 noiembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 22 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului un bărbat de 32 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut