Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN TURCIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

2 septembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat ieri un bărbat din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

La data de 1 septembrie ac., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În acest context, poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Turcia care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieşit că bărbatul a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea dreptului de şedere.

Pe numele acestuia, poliţiştii au emis o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile.

De asemenea, cetăţeanul străin a fost sancționat contravențional, cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, repeblicată, cu modificările şi completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

                       BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut