Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN SRI LANKA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

24 noiembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, fiind emisă pe numele acestuia, decizie de returnare cu termen de plecare voluntară.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 23 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetățeanul străin a intrat legal în România, în baza unei vize de lungă ședere, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, fiind instituită la ieșirea din țară măsura de interzicere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut