Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN REPUBLICA TURCIA DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

11 mai 2023

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat ieri un bărbat din Republica Turcia, care muncea ilegal pe teritoriul României. Dreptul de ședere al acestuia a fost revocat, fiindu-i emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 30 de zile.

Poliţiştii de imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, au desfăşurat la data de 10 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Republica Turcia, care desfășura activități lucrative în cadrul unei societăți comerciale, fără contract de muncă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza permisului de ședere în scop de muncă, însă a desfășurat activități lucrative, fără contract de muncă, în cadrul altei societăți comerciale decât cea pentru care deținea drept de muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere temporară al străinului și au emis pe numele acestuia decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

De asemenea, față de reprezentantul societății comerciale, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei în conformitate cu O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.
Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița continuă activitățile de prevenire și combatere a şederii și muncii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut