Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN REPUBLICA SERBIA, DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN CARAŞ – SEVERIN

22 noiembrie 2019

 Poliţiştii de imigrări din Caraş – Severin au depistat un bărbat din Republica Serbia, care desfășura activități lucrative fără forme legale la o societate comercială, din raza de competență. Bărbatul a fost returnat în țara de origine, fiindu-i aplicată interdicție de intrare în România pe o perioadă de 6 luni. Reprezentanții firmei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin au desfăşurat, la data de 20 noiembrie a.c., acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse la o societate comercială, cu obiect de activitate fabricarea pâinii și a produselor proaspete de patiserie, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 43 ani, din Republica Serbia, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat faptul că persoana a intrat legal în România, în scop de vizită, însă, nu a respectat scopul pentru care i s-a acordat dreptul de a intra pe teritoriul țării noastre, încălcând și reglementările referitoare la încadrarea în muncă.

Ca urmare a celor constate, polițiștii de imigrări au încetat dreptul de ședere al străinului, fiind condus sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat. La ieșirea din țară s-a instituit măsura interdicției de a intra în România  pe o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancționați cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românieicu modificările și completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Caraș-Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut